Gevulde pompoen

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen 
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Zakje (wok)groente naar keuze (250 gr.)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 el sambal (wij hadden een Surinaamse versie)
  • Venkelzaadjes
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Bereiding:

Snij de pompoen door midden, haal de zaadlijsten eruit en besmeer de helften met olijfolie, peper en zout. Leg de helften in een ovenschaal en zet de schaal 45 minuten in de oven (180 graden). 

Bak het gehakt rul samen met de ui en de knoflook, voeg daarna het zakje wokgroente toe. Meebakken tot het gaar is. Voeg vervolgens de sambal en de venkelzaadjes toe. Eventueel nog peper en zout naar smaak toevoegen. Smakelijk!  

Taartje van gepocheerde kip met avocado en blauwe bessen

Ingrediënten:

- 500 ml kippenbouillon

- 400 gram kipfilet

- 1 avocado, geschild en in blokjes 

- Sap van 1 citroen

- 1 eetlepel gehakte bieslook

- 50 gram walnoten, grof gehakt (ik heb een combi van walnoten en cashewnoten gebruikt)

- 3 eetlepels zure room

- 100 gram blauwe bessen

- Zout en peper 


Bereiding:

Gaar de kipfilet in 15 minuten gaar in de kippenbouillon. Neem de kip vervolgens uit de pan en laat iets afkoelen. Besprenkel de avocadoblokjes met de helft van het citroensap. Trek de kipfilet met twee vorken uit elkaar tot draderige stukjes (pulled chicken). Meng de rest van het citroensap, de gehakte bieslook, de noten de zure room door elkaar. Naar smaak zout en peper toevoegen. 


Zet de kookring op een bord. Schep een laagje avocadoblokjes erin en druk zachtjes aan met de achterkant van een lepel. Schep daarop de kipsalade en druk deze ook iets aan. Verdeel de blauwe bessen erover, verwijder de kookring en garneer met wat sprietjes bieslook. Lekker met toast erbij. 


Voedingswaarde per persoon:

406 Kcal, vet 31 gram (waarvan 7 gram verzadigd), koolhydraten 5 gram, eiwit 27 gram, vezels 3 gram, zout 0,4 gram. 


Variatietips

Vervang de kip door kalkoenfilet.

- Neem partjes sinaasappel in plaats van blauwe bessen. 

Kleine preitaartjes met kip

Ingrediënten:

- plakjesdiepvries deeg voor hartige taart

- 200 g kipfilet
- olijfolie
- 1 grote prei
- 4 middelgrote eieren
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el crème fraîche (bekertje)


4 taartvormpjes (Ø 15 cm)


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. 


Snij de kipfilet in blokjes. Bak op hoog vuur de kip rondom bruin (maar nog niet gaar). Maak de prei schoon en snijd in ringen. Bak de preiringen even mee tot ze iets geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een kom de eieren los met een klein beetje zout, de kerrie en de crème fraîche.


Vet de taartvormpjes in. Bekleed ze ieder met een plak deeg. Schep eerst het kip-preimengsel in de vormpjes en schenk dan voorzichtig het eimengsel erover. Bak de taartjes op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 30 min. goudbruin en gaar.


Combinatietip:

Lekker met een groene salade

Hartige quiche (met een bodem van PowerSlim kaaskoekjes)

Ingrediënten (voor 4 personen of 4 porties):

  • 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
  • 4 eieren
  • 150 gram hamblokjes 
  • 200 gram champignons, in stukjes
  • 1 sjalot, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 4 el Boursin Cuisine light
  • Een paar olijven, in schijfjes 
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 2 el gesmolten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten roomboter. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de prei en champignons toe en bak nog circa 5 minuten mee op hoog vuur. Doe het groentemengsel in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe de groenten terug in de pan en meng het eimengsel, de hamblokjes en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en leg de schijfjes olijven erboven op. Dek het af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.
Tip:
Vanaf fase 2 lekker met een beetje geraspte 20+ of 30 + kaas.

Mexicaanse ovenschotel met nachochips

Ingrediënten (voor 1 persoon):
1 zakje PowerSlim tortilla chips kaas
40-50 g kipfilet in stukjes
¼ ui, gesnipperd
¼ dunne prei in stukjes
0.5 groene paprika in stukjes
0.5 teentje knoflook, geperst
1 el kruidenkaas light
¼ rode peper in ringetjes
0.5 tl tomatenpuree
0.5 el olijfolie
Komijn
Paprikapoeder
Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de rode peper tot de ui glazig ziet. Kruid de kipfilet naar smaak met peper, zout, paprikapoeder en komijn en bak circa 5 minuten mee. Bak daarna de paprika en de prei ook 3 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout en voeg 100 ml water en de tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur circa 5-10 minuten doorgaren, zodat het meeste vocht verdampt. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel de tortilla chips erover heen. Verdeel de kruidenkaas over de chips en zet de ovenschaal circa 10 minuten in de oven.

Tip! Zit je in fase 2? Strooi er dan wat 30+ geraspte kaas overheen en zet nog 5 minuutjes extra in de oven. 

Frittata met citroen, munt en feta

Ingrediënten:

• 4 eieren

• 1/2 courgette

• 1 prei, in halve ringetjes 

• 1 citroen, schil geraspt en uitgeperst

• 100 gram feta

• 1 teentje knoflook, uitgeperst

• 2 takjes verse munt

• 3 eetlepels olijfolie

• Zout en peper

 

Bereidingswijze:

Maak een marinade van de citroenrasp, het citroensap, de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en de gesneden groente (courgette en prei). Laat dit 5 minuten rusten.
Klop de 4 eieren los met wat zout en peper. Bak de groente op laag vuur in 1 lepel olijfolie gaar in ongeveer 7 minuten. Giet de eieren geleidelijk over de groente en verdeel de feta. Laat op laag vuur stollen (eventueel met de deksel op de pan). Verdeel de munt over de frittata en garneer eventueel met wat citroenschijfjes.

Koolhydraatarme Turkse Pizza

Ingrediënten:

• 1 (PowerSlim) wrap

• 40 g rundertartaar

• 1/2 groene paprika, in stukjes

• 2 tomaten in stukjes (ik heb cherrytomaatjes gebruikt). 

• Klein handje rucola

• 1/2 groene Spaanse peper

• 1 el verse peterselie

• 1 tl tomatenpuree

• Scheutje water

• 1/2 tl zout

• Snuf zwarte peper

 

Ingrediënten knoflooksaus:

• 2 el magere kwark

• ½ teentje knoflook, geperst

• Zout en peper

• Eventueel verse dille, fijngehakt

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten (behalve de wrap, tartaar rucola en de ingrediënten voor de knoflooksaus) in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree. Doe de tartaar in een kom, meng met de puree en laat (afgedekt) in de koelkast 15-30 minuten marineren.

 

Besmeer de wrap met het tartaarmengsel en zet circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus goed door elkaar in een schaaltje en zet tot gebruik in de koelkast. Haal de Turkse pizza uit de oven, beleg met de rucola en serveer met de knoflooksaus.

 

Enjoy your 🍕!

Vers bananenbrood met noten en pure chocolade

Ingrediënten:

• 3 (rijpe) bananen
• 3 eieren
• handjevol dadels 
• handjevol noten (ik gebruik meestal een mix)
• handjevol kleine stukjes pure chocolade 
• 170 gr. havermout 
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel bakpoeder 

Hoe maak je het? 
Alles, behalve de chocolade en de noten, bij elkaar in de blender gooien. Daarna de chocolade en de noten erdoor lepelen. Het vloeibare geheel in een bakblik met bakpapier schenken. Op 170 graden 45-50 min in de oven. Heerlijk simpel, toch?! Lekker met pindakaas of een beetje boter en jam. 

Vitello Tonnata pastasalade met kappertjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram penne (ik heb de PowerSlim Balance penne gebruikt)
  • 200 gram kalfsfricandeau (vleeswaren)
  • 1 blikje tonijn op olijfolie, uitgelekt
  • 50 gram rucola
  • 1/2 komkommer (geschild, zaadlijsten verwijderd en in halve schijfjes)
  • Een aantal kleine augurkjes in stukjes gesneden
  • 4 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn 

Bereiding:

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Pureer met de staafmixer de tonijn en de wijnazijn door de mayonaise. Hussel in een slakom de penne, rucola, komkommer, augurk en kappertjes door elkaar. Maak af met de plakjes kalfsfricandeau en de tonijnmayonaise.

Koolhydraatarme huzarensalade

Ingrediënten voor ca. 4 porties:
• 1 bloemkool
• 1 blokje tuinkruidenbouillon of 1 theelepel PowerSlim bouillonpoeder
• 400 gram mager vlees naar keuze (bv. gekookte ham blokjes of gekookt soepvlees)
• 10 kleine zure augurkjes
• 2 eetlepels kappertjes
• 2 eetlepels (Zaanse) mayonaise
• 2 eetlepels magere kwark

Bereiding:
Kook de bloemkool samen met het bouillonblokje (of de bouillonpoeder) tot deze gaar is. Giet de bloemkool af en laat deze helemaal afkoelen. Tip: om te voorkomen dat de huzarensalade te nat wordt, prak ik de bloemkool zelf meestal fijn met een vork terwijl deze nog in de vergiet zit, zodat het overtollige vocht weg kan.

Doe de bloemkool samen met de mayonaise, kwark, vlees, kappertjes en augurkjes in een grote kom en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.

De huzarensalade smaakt koud het lekkerst, laat dus nog zeker een uur goed afkoelen in de koelkast. Garneer naar smaak met zilveruitjes, augurk, garnaaltjes, gekookt ei, asperges, tomaat, paprikapoeder etc. 

Eet je (liever) geen vlees? Het kan ook prima met tonijn uit blik. 

Volkoren Havermout Pannenkoeken

Ingrediënten:

• 35 gram (volkoren) havermoutmeel 
Tip: je kunt gewone havermout ook even blenderen. 
• 2 eieren 
• 1 theelepel kaneel
• 1 theelepel bakpoeder 
• 50 ml amandelmelk
• Griekse yoghurt (0% vet)
• Blauwe bessen (of fruit naar keuze)
• Zoetstof
• Roomboter 
• Snuf zout 
Hoe maak je het? 
De havermout, de eieren, het bakpoeder, de kaneel, het zout en twee druppels zoetstof in een kom door elkaar mengen. Daarna de amandelmelk erdoor roeren. Roomboter in de pan en twee pannenkoeken bakken van het beslag. Even laten afkoelen en dan garneren met de Griekse yoghurt en het fruit. Ook heel lekker met de Karamel-Zeezout stroop van PowerSlim. Smakelijk eten! 

Romige kip-courgette

Ingrediënten:

  • Kipblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook 
  • Courgette
  • Cherrytomaatjes 
  • 1 eetlepel Boursin Cuisine light  
  • Peper en zout  

Bereiding:

Bak de kip samen met de ui en de knoflook, gebruik peper en zout naar eigen smaak. Voeg de courgette toe en bak in de laatste minuut de cherrytomaatjes mee, zodat ze warm zijn, maar niet té zacht worden. Als laatste roer je de lepel Cuisine light erdoor totdat deze verdeeld en opgewarmd is. That’s it! Eet smakelijk! 


Tip: Je kunt er heel makkelijk een pasta van maken, bijvoorbeeld met de penne van de PowerSlim Balance lijn. Laag in koolhydraten en niet te onderscheiden van ‘normale’ pasta. Binnenkort verkrijgbaar bij De Lijndienst. 

Zwarte olijven tapenade - homemade

Ingrediënten:

  • 150 gr. pitloze zwarte olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine zure augurkjes (klein gesneden)
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 el extra virge olijfolie
  • Peper en zout 

Bereiding:

Alles in de keukenmachine en pureren maar! Heerlijk op een toastje of op een lekker stukje gebakken zalm.